Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a felicitat cetățenii ruși de Ziua Unității Naționale

© Sputnik / Евгений Паулин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Abonare
Putin i-a felicitat de la Sevastopol pe cetățenii Rusiei cu ocazia Zilei Unității Naționale.
CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. De Ziua Unității Naționale, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a ajuns la Sevastopol și i-a felicitat de acolo pe cetățenii ruși cu prilejul sărbătorii, comunică RIA Novosti.
„Dragi locuitori ai Sevastopolului, Crimeii, cetățeni ai Rusiei. Astăzi aici, în orașul erou Sevastopol, și în toată țara noastră imensă este sărbătorită Ziua Unității Naționale. Această sărbătoare este dedicată acelor valori principale, fundamentale, care sunt înțelese și apropiate pentru fiecare dintre noi”, a spus președintele.
El a menționat că dorința de a-și apăra și ocroti patria este în caracterul poporului rus.
Putin a participat la ceremonia de depunere de flori la complexul memorial dedicat sfârșitului războiului civil în Rusia (1917-1922). Monumentul a fost inaugurat în aprilie, el este amplasat pe coasta Golfului Carantinei, cu vedere spre Chersones Taurida și Catedrala Sf. Vladimir.
Pe 4 noiembrie în Rusia este marcată una dintre cele mai noi sărbători federale – Ziua Unității Naţionale. Aceasta relevă evenimentele care au avut loc în urmă cu aproximativ 400 de ani, legate de o serie de mișcări social-politice care au perturbat profund Rusia.
Mai exact, Ziua Unității Naționale a fost decretată în memoria evenimentelor din 1612, când miliția populară condusă de Kuzma Minin și Dmitri Pojarski a eliberat Moscova de invadatorii polonezi.
Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Moldova și Rusia
Ambasadorul Rusiei în Moldova - mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Unității Naționale
Sărbătoarea a fost instituită prin Legea federală „Cu privire la amendamentele la articolul 1 din Legea federală „Privind zilele de glorie militară (Zilele Victoriei) din Rusia „din 29 decembrie 2004 (după ce modificările au fost făcute la 21 iulie 2005, legea a devenit cunoscută sub numele de „În zilele de glorie militară și de date memorabile Rusia”).
Noua sărbătoare publică, stabilită la inițiativa Consiliului Interreligios al Rusiei, a fost marcată pentru prima dată pe 4 noiembrie 2005.
Fluxul de știri
0