Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politicile de reintegrare, monitorizate de o Comisie specială - detalii

© Sputnik / Mihai CarausТирасполь
Тирасполь  - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Abonare
Activitatea și principalele subiecte legate de politicile de reintegrare vor fi monitorizate de zece deputați.
CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. Parlamentul a creat o Comisie specială care va monitoriza și va evalua situația actuală privind politicile de reintegrare. Din aceată Comisie fac parte 10 deputați, proporțional din toate fracțiunile parlamentare.
Potrivit proiectului, Comisia va elabora propuneri/recomandări și va informa Biroul permanent și, după caz, plenul Parlamentului, cel puțin o dată pe semestru, despre activitatea sa și principalele subiecte de actualitate legate de politicile de reintegrare a Republicii Moldova.
La fel, Comisia parlamentară specială, în colaborare cu autoritățile responsabile de domeniul respectiv, va contribui la identificarea de proiecte și soluții ce ar permite redobândirea încrederii și apropierea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
Guvernul, prin instituțiile din subordine responsabile de domeniul respectiv, și alte autorități competente vor prezenta informații și vor consulta Comisia parlamentară specială referitor la politicile de reintegrare.
Comisiei i se va prezenta solicitarea de aviz consultativ, însoțită de argumentarea necesității semnării documentului respectiv, cu specificarea eventualelor consecințe de ordin politic, financiar-economic sau de altă natură pe care le implică documentul.
Comisia se va întruni în ședințe, cel puțin o dată la două luni sau la necesitate, la inițiativa președintelui comisiei sau la solicitarea a cel puțin 3 membri. Comisia parlamentară specială este asistată în activitatea sa de un secretariat, constituit din specialiști din cadrul Direcției generale juridice, al secretariatelor comisiilor permanente sau alți specialiști din Secretariatul Parlamentului, la necesitate.
Тирасполь Екатерининский парк - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Politică
Formatul 5+2: Când va avea loc o nouă rundă de negocieri
Fluxul de știri
0