Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Formatul 5+2: Când va avea loc o nouă rundă de negocieri

© Sputnik / Mihai CarausТирасполь Екатерининский парк
Тирасполь Екатерининский парк - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Abonare
O nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 va avea loc la înceăutul lunii noiembrie.
CHIȘINĂU, 25 oct - Sputnik. Următoarea întâlnire în formatul 5+2 pentru regelementarea transnistreană va avea loc în perioada 2-3 noiembrie. Despre aceasta a anunțat așa zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Letoniei în Republica Moldova, Uldis Mikuts.

„Data următoarei întâlniri în acest format a fost stabilită pentru 2-3 noiembrie. Salutăm această decizie. Nu a fost ușor. Nu era clar dacă vor avea loc sau nu negocierile. Sunt bucuros că toți au înțeles că fără aceste negocieri nu se poate mișca mai departe”, a precizat Krasnoselski.

Precizăm, noua rundă de negocieri în formatul 5+2 se va desfășura la Stockholm. Ministrul Afacerilor Externe al Suediei, președintele în exercițiu al OSCE, Ann Linde, a anunțat într-o conferință de totalizare a vizitei pe care a efectuat-o recent la Chișinău că a primit acordul tuturor părților interesate în rezolvarea politică a diferendului transnistrean ca viitoarea întâlnire în formatul 5+2 să se desfășoare la Stockholm.
Amintim, ultima întâlnire în acest format a avut loc în 2019, la Bratislava. În urma negocierilor, care au durat două zile, nu a fost semnată nici o înţelegere. Potrivit şefului misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, membrii reuniunii nu au avut suficient timp pentru a întocmi o decizie protocolară, care ar însemna o eventuală avansare în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.
Astfel, a fost examinat doar stadiul de implementare a măsurilor convenite anterior în cadrul pachetului „Berlin-plus”, care prevăd consolidarea încrederii între Tiraspol şi Chişinău.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Societate
Transnistria și malul drept al Nistrului ar putea avea furnizori de gaz diferiți?
Fluxul de știri
0