Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Rusia multinațională, prin ochii fotografilor agenției Sputnik

© Sputnik / Anna YuriyLa Palatul Republicii a fost inaugurată o expoziție cu prilejul Zilei Unității Naționale
La Palatul Republicii a fost inaugurată o expoziție cu prilejul Zilei Unității Naționale - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Abonare
În ajunul Zilei Unității Naționale, care este marcată anual pe 4 noiembrie în Federația Rusă, la Chișinău a fost inaugurată o expoziție inedită.
CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Casa Rusă din Chișinău, împreună cu Agenția internațională de presă și radio Sputnik, vă invită să descoperiți diversitatea Rusiei contemporane prin ochii fotografilor de top ai agenției Sputnik.
Astăzi la Chișinău a fost inaugurată o expoziție cu prilejul Zilei Unității Naționale - sărbătoarea națională a Federației Ruse.
Imaginile expuse prezintă oamenii, tradițiile, frumusețea naturii, precum și bogăția patrimoniului cultural, istoric și spiritual al regiunilor Federației Ruse. Acestea au fost realizate de cei mai buni fotografi ai Agenției internaționale de presă și radio Sputnik.
La evenimentul dedicat Zilei Unității Naționale, care se desfășoară la Palatul Republicii, a venit și ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, unde a vorbit despre importanța sărbătoririi în țările în care există comunități rusești.
Iar președintele Comunității ruse din Republica Moldova, Ludmila Lascionova, a vorbit despre importanța păstrării relațiilor bune cu Federația Rusă.
Tot cu prilejul Zilei Unității Naționale, pe 3 și 4 noiembrie la Chișinău și Tiraspol au loc concerte organizate de Casa de Muzică din Sankt Petersburg și Reprezentanța „Rossotrudnichestvo” în Moldova.
Laureații concursurilor internaționale Anna Savkina (vioară) și Tagir Kamaltdinov (pian) vor evolua în cadrul programelor simfonice „Ambasada Măiestriei” alături de orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevci” pe 3 noiembrie, iar pe 4 noiembrie - alături de orchestra din stânga Nistrului dirijată de Grigori Moseiko.
Ziua Unității Naționale este sărbătorită în Rusia din anul 2005.
Fluxul de știri
0