Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Minut de reculegere în Parlament: Deputații au comemorat-o pe Valentina Rusu-Ciobanu

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 21 октября 2021
Заседание парламента Молдовы 21 октября 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Abonare
Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria artistei plastice Valentina Rusu-Ciobanu.
CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. Ședința de astăzi a parlamentului a început cu un minut de reculegere în memoria artistei plastice Valentina Rusu-Ciobanu.

„Începem ședința cu o noutate tristă. La 1 noiembrie a încetat din viață celebra pictoriță Valentrina Rusu-Ciobanu, iar ziua de 5 noiembrie a fost declarată Zi de doliu național. Rog să păstrăm un minut de reculegere”, a declarat Igor Grosu în debutul ședinței.

Președintele Maia Sandu a semnat un decret prin care ziua de 5 noiembrie a fost declarată Zi de doliu național, în legătură cu funeraliile artistei plastice Valentina Rusu-Ciobanu.
Potrivit unui comunicat emis de Președinție, ”doliul național este instituit în semn de comemorare a celebrei pictorițe Valentina Rusu-Ciobanu, promotoare a valorilor culturale naționale și universale”.
Astfel, vineri, 5 noiembrie, în toate localitățile Republicii Moldova drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 12:00 se va cinsti memoria artistei plastice Valentina Rusu-Ciobanu prin păstrarea unui moment de reculegere.
doliu - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Societate
Veste tristă: Artista plastică Valentina Rusu-Ciobanu a decedat la vârsta de 101 ani
Regretata artistă plastică Valentina Rusu-Ciobanu va fi petrecută mâine pe ultimul drum. Astăzi, începând cu ora 17:00, sicriul cu corpul neînsuflețit al pictoriței va fi depus la biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”, unde toți cei care au cunoscut-o și i-au admirat creația își vor putea rămas bun.
Tot astăzi, la ora 17:30 va avea loc Serviciul Divin și slujba de pomenire.
Mâine, 5 noiembrie, în intervalul orelor 10:00-10:15, cortegiul funerar va porni de la biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” spre monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, iar ulterior se va îndrepta spre cimitirul Central ”Armenesc”.
Amintim că în data de 1 noiembrie cunoscuta pictoriță Valentina Rusu-Ciobanu, artistă a poporului, s-a stins din viață la vârsta de 101 de ani.
doliu național - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Societate
Doliu național în ziua funeraliilor pictoriței Valentina Rusu-Ciobanu
Fluxul de știri
0