Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O linie de troleibuz ar putea lega satul Varnița de orașul Bender

© Sputnik / Евгений ПанасенкоTroleibuz
Troleibuz - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Abonare
O linie de troleibuz care va lega satul Varnița și orașul Bender ar putea fi lansată în curând. Acest subiect a fost discutat în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană.
CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. Reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană s-au întrunit într-o ședință la sediul misiunii OSCE, unde au discutat mai multe aspecte legate de regiunea transnistreană.
În cadrul reuniunii s-a discutat despre lansarea unei linii de troleibuz între satul Varniţa și orașul Bender, cu suportul financiar al partenerilor internaționali.
„A fost atins un compromis privind necesitatea asigurării liberei circulații pe acel posibil traseu și accentuată necesitatea continuării lucrului pe marginea proiectului dat în vederea coordonării detaliilor tehnice”, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului.
În cadrul ședinței, reprezentanții din Chișinăului au accentuat necesitatea dotării școlilor cu predare în limba română cu sedii adecvate care să corespundă standardelor educaționale și să respecte drepturile copiilor. S-a vorbit și despre asigurarea liberei circulații, eliminarea barierelor tehnice în calea comerțului, organizarea măsurilor comune de combatere a COVID-19, distribuirea ajutoarelor umanitare și a dozelor de vaccin, precum și despre numerele neutre de înmatriculare a mașinelor.
„S-a remarcat faptul că Chișinăul a creat posibilitatea eliberării unui șir de certificate adiționale, nemijlocit în incinta punctelor de înmatriculare, ceea ce simplifică semnificativ procesul de emitere a plăcilor neutre”, a menționat Guvernul.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Politică
Cum vrea Sandu să reintegreze regiunea transnistreană: Răspunsul președintelui
Reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană au discutat și despre organizarea următoarei runde de negocieri în formatul „5+2”. Aceștia au precizat că sunt purtate discuții încă la acest subiect.
Fluxul de știri
0