Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID-19 în Moldova: Un număr foarte mare de decese

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Abonare
Numărul persoanelor decedate din cauza complicațiilor generate de COVID-19 este din ce în ce mai mare.
CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. Numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19 crește de la o zi la alta. În ultimele 24 de ore, alte 46 de persoane au murit din cauza complicațiilor provocate de virus, anunță Ministerul Sănătății. Acestea aveau vârste cuprinse între 37 și 97 de ani.
Ministerul Sănătății anunță că în ultimele 24 de ore alte 1 586 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, după efectuarea a 8 400 de teste efectuate. Șase cazuri sunt cu statut de import - două din România și câte unul din Rusia, Germania, Italia și Portugalia.
Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 343 261 de persoane infectate. Din numărul total de cazuri, 29 sunt în rândul lucrătorilor medicali. Este vorba de 11 medici, nouă asistenți medicali și alte nouă persoane din rândul personalului auxiliar.
Ministerul anunță că starea de sănătate a 318 pacienți este extrem de gravă. Dintre aceștia, 27 sunt conectați la aparate de ventilare asistată.
Totodată, alte 1497 persoane au fost vindecate. În total, 321 388 de persoane au fost tratate de COVID-19.
Министр здравоохранения Молдовы Алла Немеренко - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Coronavirus
Nemerenco: „Care este problema să introduci aceste cipuri la copii”
Amintim, în cadrul unei emisiuni la postul național de radio, ministrul sănătății Ala Nemerenco a declarat că statul „cheltuie bani în van” pentru pacienții nevaccinați care ajung în stare gravă la terapie intensivă.
„În funcție de câte zile se află la terapie intensivă, pentru un pacient infectat cu COVID-19, statul cheltuie de la 20 până la 150 de mii de lei, doar pentru un caz. Noi cheltuim acești bani în van, deoarece cineva are tupeul și încăpățânarea să nu dorească să se vaccineze pentru că oricum face boala”, a mai spus Nemerenco.
Nemerenco a precizat că deși există cazuri de infectare după imunizare, oricum acestea sunt mai puține, iar oamenii fac forme ușoare de boală și nu necesită spitalizare și nici foarte multe cheltuieli. În context, Nemerenco îndeamnă oamenii care nu s-au vaccinat să „nu impună cheltuieli suplimentare sistemului de sănătate”.
Алла Немеренко  - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Coronavirus
Nemerenco: Statul cheltuiește bani în van pentru pacienții nevaccinați
Fluxul de știri
0