Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CMC a respins repetat candidatura lui Nagacevschi la funcția de viceprimar al Chișinăului

© Sputnik / Rodion ProcaFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Abonare
Și cea de-a doua tentativă de numire a candidaturii lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar al Chișinăului a eșuat.
CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Consiliul Municipal Chișinău a respins repetat candidatura fostului ministru al Justiției Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar al Capitalei. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a CMC. Pentru au votat 24 de consilieri municipali.
Candidatura fostului ministru al Justiției a fost propusă în data de 25 octombrie de către primarul general, Ion Ceban. La 28 octombrie, consilierii municipali au respins propunerea.
Ulterior, edilul general a înaintat repetat candidatura lui Nagacevschi, menționând că decizia anterioară a consilierilor ar fi condiționată de conjunctura politică.
”Activitatea Primăriei Chișinău nu este despre declarații politice, despre dispute și divergențe, este despre oameni și despre viitorul prosper al acestui oraș, iar această responsabilitate și-a asumat-o și Fadei Nagacevschi alături de toți colegii”, a scris edilul-șef, Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.
Consiliul Municipal Chișinău l-a demis din funcția de viceprimar al Capitalei pe Victor Chironda la începutul lunii iulie. Scandalul de la Primărie a început în luna iunie, după ce viceprimarul municipiului Chișinău Victor Chironda i-a cerut primarului general, Ion Ceban, inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului Svetlana Dogotaru, șefă a Direcţiei Generală Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, acuzând-o că ar fi falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11.03.2021 și a admis sau a contribuit la încălcarea procedurilor de autorizare a demolării Hotelului Național.
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Societate
Candidatura lui Nagacevschi la funcția de viceprimar al Chișinăului - respinsă de CMC
Fluxul de știri
0