Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Candidatura lui Nagacevschi la funcția de viceprimar al Chișinăului - respinsă de CMC

© Sputnik / Rodion ProcaFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Abonare
Candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar al Chișinăului nu a fost susținută de către consilierii municipali.
CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Consiliul Municipal Chișinău a respins candidatura fostului ministru al justiției Fadei Nagacevschi pentru funcția de viceprimar al Capitalei. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a CMC.
Astfel, pentru candidatura lui Nagacevschi la funcția de viceprimar al Chișinăului au votat 23 de consilieri municipali din cei 43 prezenți la ședință: 21 din fracțiunea PSRM și 2 consilieri PCRM. Fracțiunea Platforma DA - s-a abținut (10 voturi), PAS și PL au votat împotrivă, reprezentanții PP „ȘOR", Victor Bunescu, consilier neafiliat și Corneliu Pântea (PUN) s-au abținut.
Candidatura fostului ministru al Justiției a fost propusă în data de 25 octombrie de către primarul general, Ion Ceban.
„Este un specialist foarte bun și competent, care va continua activitatea în domeniul juridic și agenda anticorupție în Primăria Chișinău”, a scris Ceban.
La scurt timp, Nagacevschi a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook.
„Pe această cale vreau să-i mulțumesc Primarului general al mun. Chișinău, domnul Ion Ceban pentru încredere și înaintarea candidaturii subsemnatului la funcția de viceprimar al Capitalei. Este o provocare nouă pentru mine, pe care mi-o asum”, a scris fostul ministru al Justiției.
Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Politică
Nagacevschi s-ar putea alege cu o funcție în Primăria Capitalei: Precizările lui Ion Ceban
Amintim că Consiliul Municipal Chișinău l-a demis din funcția de viceprimar al Capitalei pe Victor Chironda la începutul lunii iulie. Scandalul de la Primărie a început în luna iunie, după ce viceprimarul municipiului Chișinău Victor Chironda i-a cerut primarului general, Ion Ceban, inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului Svetlana Dogotaru, șefă a Direcţiei Generală Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, acuzând-o că ar fi falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11.03.2021 și a admis sau a contribuit la încălcarea procedurilor de autorizare a demolării Hotelului Național.
Fluxul de știri
0