Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

BNM, despre chemarea în judecată a Gazprombank: „Nu am înaintat o astfel de cerere”

© Sputnik / Miroslav RotariBanca Națională
Banca Națională - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Abonare
Reprezentanții Băncii Naționale a Moldovei au venit cu o reacție după ce în presă au apărut informații potrivit cărora BNM a acționat în judecată Gazprombank pentru a recupera 100 de milioane de dolari.
CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. În urma mai multor solicitări venite din partea reprezentanților mass-media cu privire la faptul că BNM ar urma să expedieze săptămâna viitoare în instanța de judecată o cerere pentru încasarea de la Gazprombank a 100 de milioane de dolari, reprezentanții Băncii Naționale au venit cu o reacție în care precizează următoarele: 
Viorel Gîrbu - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Societate
Gîrbu: A fost restabilită oare încrederea cetățenilor în bănci după furtul miliardului
"BNM nu a pregătit sau înaintat o astfel de cerere de chemare în judecată. Totodată, Banca de Economii în proces de lichidare, împreună cu procurorii, examinează posibilitatea pornirii sau exercitării unor acțiuni în privința Gazprombank", menționează BNM.
Precizăm că astăzi în presă a apărut informația că Banca Națională a Moldovei urmează să expedieze, săptămâna viitoare, în instanța de judecată cererea de chemare pentru încasarea de la Gazprombank a 100 de milioane de dolari. Acțiunea urma să fie efectuată în cadrul unui presupus dosar penal pe faptul sustragerii prin delapidare din fondul corespondent al Banca de Economii din cadrul Gazprombank.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0