Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Zaharova a dezvăluit detalii despre întâlnirea dintre Lavrov și Popescu

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov și Nicu Popescu
Serghei Lavrov și Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei a dezvăluit ce subiecte intenționează să discute miniștrii de externe ai Rusiei și Republicii Moldova în cadrul negocierilor din 17 noiembrie.
CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, va întreprinde o vizită de lucru la Moscova, în perioada 16-17 noiembrie, la invitația omologului său rus Serghei Lavrov. Despre aceasta a informat purtătorul de cuvânt al MAE rus Maria Zaharova.
”Pe 17 noiembrie sunt planificate negocierile Ministrului de Externe, Serghei Lavrov, cu vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova”, a precizat Zaharova.
Potrivit reprezentantului oficial al MAE rus, ”în cadrul discuțiilor, miniștrii vor analiza probleme de actualitate ale cooperării bilaterale, cu accent pe tematica interacțiunii dintre departamentele de politică externă ale celor două țări”.
Este planificat un schimb de opinii cu privire la problemele globale și regionale majore de interes reciproc. Părțile vor acorda o atenție deosebită interacțiunii în cadrul organizațiilor internaționale cheie, în primul rând ONU, precum și a formatelor de integrare regională, inclusiv CSI, UEEA și OCEMN. Un loc important în cadrul negocierilor vor ocupa discuțiile despre starea actuală și perspectivele reglementării transnistrene”, a conchis Zaharova.
Consultări moldo-ruse la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2021
Moldova și Rusia
Consultări moldo-ruse la MAEIE: Ce au discutat diplomații
Fluxul de știri
0