Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Consultări moldo-ruse la MAEIE: Ce au discutat diplomații

Consultări moldo-ruse la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2021
Abonare
A fost discutată inclusiv organizarea vizitei în Federația Rusă a ministrului moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene.
CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Astăzi la Chișinău s-a desfășurat o nouă rundă de consultări între Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse, anunță instituția de resort din țara noastră.
Diplomații au examinat situația actuală ce vizează cadrul juridic bilateral, inclusiv tratatele în vigoare și acordurile care necesită a fi actualizate.
Secretarul de stat la MAEIE Ruslan Bolbocean l-a primit în marja programului pe Alexei Polișciuc, conducătorul delegației Ministerului rus de Externe, directorul departamentului II CSI. Oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la agenda bilaterală, reiterând interesul celor două state pentru un dialog constructiv la toate nivelurile.
Молдавско-российские дипломатические консультации в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2021
Consultări moldo-ruse la Chișinău. Foto de arhivă
”În context, s-a discutat despre acțiunile planificate pentru perioadă următoare, o atenție deosebită fiind acordată organizării vizitei în Federația Rusă a viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, programată în perioada 16 – 17 noiembrie”, precizează serviciul de presă al ministerului.
Părțile au confirmat importanța continuării dialogului pe platforma comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică.
Anterior, MAE rus a anunțat că viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova Nicu Popescu, se va întâlni la Moscova cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în perioada 16-17 noiembrie.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Politică
Datoria Moldovei pe gaz: Va fi convocată ședința Comisiei Interguvernamentale moldo-ruse
„Programul vizitei prevede negocieri ale miniștrilor, care vor examina probleme de actualitate ale cooperării bilaterale, cu accent pe subiecte privind interacțiune dintre ministerele de externe ale celor două țări. Este preconizat schimbul de opinii asupra unor probleme majore globale și regionale de interes reciproc. Părțile vor acorda o atenție deosebită interacțiunii în cadrul organizațiilor internaționale cheie, în primul rând ONU, precum și formatelor integraționiste regionale, inclusiv CSI, EAEU și OCEMN”, a precizat diplomația rusă în comunicat.
A fost menționat că „un loc important în cadrul negocierilor va ocupa discutarea stării actuale și perspectivelor reglementării transnistrene”.
Fluxul de știri
0