Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Revista The Lancet a publicat un nou articol despre siguranța ” Sputnik Light”

© REUTERS / THE RUSSIAN DIRECT INVESTMENT FUSputnik Light
Sputnik Light - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Abonare
The Lancet a publicat un nou articol despre siguranța vaccinului rusesc ”Sputnik Light”.
CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Prestigioasa revistă medicală The Lancet a publicat un nou articol al Centrului Gamaleia despre siguranța vaccinului monocomponent împotriva coronavirusului ”Sputnik Light”. Despre aceasta a comunicat RDIF, care este sponsorul studiului, informează RIA Novosti.
Fondul Rus de Investiții Directe anunță despre publicarea de către Institutul de cercetare în epidemiologie și microbiologie „N. F. Gamaleia” în principala revista medicală de recenzare The Lancet a studiului privind vaccinul monocomponent împotriva coronavirusului ”Sputnik Light”, conform căruia medicamentul a demonstrat siguranță sporită și formarea unei imunități umorale și celulare puternice”, este menționat în comunicatul de presă.
Studiul nerandomizat a confirmat că preparatul provoacă un răspuns imun puternic atât la cei care nu au fost infectați cu COVID-19, cât și la cei care au suportat boala Majoritatea efectelor secundare înregistrate au fost ușoare sau moderate, oamenii de știință nu au identificat manifestări nedorite grave.
Studiile anterioare ale Centrului Gamaleia, bazate pe imunizarea la Moscova a 28 de mii de persoane cu vaccinul monocomponent Sputnik Light, au demonstrat eficacitatea acestuia (70 la sută) împotriva tulpinii delta pe parcursul a trei luni de la vaccinare. În grupul persoanelor sub 60 de ani, indicatorul a depășit 75 la sută.
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2021
Coronavirus
Sputnik V și Sputnik Light au fost aprobate în încă o țară
La utilizarea ca rapel pentru alte vaccinuri, eficiența împotriva infectării a fost de peste 83% și de peste 94% împotriva spitalizării.
Vaccinarea rămâne a fi cea mai sigură formă de protecție. Potrivit ministrului rus al Sănătății,, Mihail Murașko, proporția celor vaccinați printre bolnavi grav de COVID-19 este mai mică de 0,03%, în timp ce marea majoritate a pacienților din spitale sunt nevaccinați. La sfârșitul lunii septembrie, OMS a anunțat legătura dintre mortalitatea prin SARS-CoV-2 și refuzul vaccinării.
Fluxul de știri
0