Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Sputnik V și Sputnik Light au fost aprobate în încă o țară

© Inquam Photos / Inquam Photos / Melinda NagyVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2021
Abonare
Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V este recunoscut în peste 70 de state ale lumii.
CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik. Cambodgia a aprobat utilizarea vaccinurilor rusești împotriva coronavirusului Sputnik V și Sputnik Light. Informația a fost făcută publică pe canalul oficial de Telegram al „Sputnik V”. Astfel, numărul țărilor din lume care au recunoscut „Sputnik V” a crescut la 71.
„Regatul Cambodgiei a aprobat ca parte a procedurii interne de înregistrare accelerată, vaccinurile Sputnik V și Sputnik Light împotriva COVID-19,”, transmite canalul.
În august 2020, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Institutul de cercetare în epidemiologie și microbiologie Gamaleya. „Sputnik V” a fost aprobat în 71 de țări din întreaga lume.
Tot în Federația Rusă au fost create vaccinuri „EpiVacCorona”, în cadrul centrului „Vector” al Rospotrebnadzor și „KoviVak”, dezvoltat de Centrul Chumakov al Academiei Ruse de Științe.
Vaccinul Sputnik Light a fost înregistrat în Rusia la începutul lunii mai 2021. Aceasta este o versiune dintr-o singură doză a vaccinului Sputnik V. Medicamentul prezintă o eficiență de 79,4 la sută. Nu au fost raportate reacții adverse grave după imunizarea cu Sputnik Light.
Sputnik Light - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2021
Coronavirus
"Sputnik Light" este destinat doar pentru a doua doză de vaccin
Fluxul de știri
0