Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldovenii care muncesc în Italia și Grecia vor primi pensii - detalii

© Photo : Facebook / Avram FitiuLa muncile câmpului, în Italia
La muncile câmpului, în Italia - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Abonare
Cetățenii moldoveni care lucrează în Italia sau Grecia vor beneficia de mai multe categorii de pensii.
CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Lucrătorii migranţi din Republica Moldova, care desfășoară sau au desfășurat o activitate de muncă pe teritoriul Republicii Italiene sau a Republicii Elene vor beneficia de garanţii de securitate socială.
Mai exact, persoanele îndreptățite vor beneficia de pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate cauzată de afecţiuni generale, pensii şi indemnizaţii de dizabilitate în urma accidentelor de muncă sau cauzate de boli profesionale, pensii de urmaș.
Aceste garanții vor fi oferite în baza Acordului dintre Republica Moldova și Republica Italiană în domeniul securității sociale, semnat la Roma pe 18 iunie 2021 și a Acordului în domeniul securității sociale cu Republica Elenă, semnat pe 8 septembrie 2021.
Potrivit Acordurilor, fiecare stat contractant va achita partea de pensie calculată proporțional perioadei de asigurare realizate pe teritoriul propriu. Astfel, persoana va beneficia de prestaţiile dobândite în statele în care şi-a desfăşurat activitatea, pe teritoriul statului de domiciliu.
Proiectele aprobate astăzi de Guvern și care prevăd ratificarea Acordurilor cu cele două state, urmează a fi examinat de președintele țării. Până în prezent, Republica Moldova a semnat acorduri de securitate socială cu 16 state, dintre care 14 sunt aplicate cu succes.
Accident violent în sectorul Buiucani: Sunt victime - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Accidente
Gavrilița: Victimele accidentului de la Buiucani sunt angajați ai Cancelariei de Stat
Fluxul de știri
0