Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova se împrumută din nou: Pentru ce vor fi cheltuiți banii

© Sputnik / Mihai Carausвалюта
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Abonare
Împrumutul de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a fost majorat. Banii sunt pentru restructurarea infrastructurii feroviare.
CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Cabinetul de Miniștri au aprobat în cadrul ședinței din 3 noiembrie majorarea împrumutului Republicii Moldova de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în vederea realizării Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare, semnat la 14 noiembrie 2014.
În context a fost aprobat proiectul de lege pentru ratificarea amendamentului din 6 octombrie 2021 la Acordul de împrumut pentru reabilitarea infrastructurii feroviare de la 27,5 de milioane de euro până la 51 de milioane de euro.
Dintre aceștia, 49 750 000 de euro vor fi alocate pentru lucrări de reabilitare a infrastructurii. Restul, 1 250 000 de euro sunt pentru supravegherea tehnică a lucrărilor pe tronsonul de cale ferată Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești. Potrivit proiectului, este un împrumut cu o perioadă de 15 ani.
Inițial suma împrumutată constituie 55 de milioane de euro. Din aceștia, 27,5 de milioane de euro au fost alocați de BERD, iar Banca Europeană pentru Investiții a mai alocat alte 30 de milioane de euro. În urma unor evaluări ale costurilor și studiilor de fezabilitate, cele două entități au convenit că sumele alocate pentru reabilitarea infrastructurii feroviare sunt insuficiente, intervenind astfel cu majorarea acestora.
Calea ferata Chisinau  - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Politică
Noul Cod Feroviar, votat în prima lectură: Ce prevede
Astfel, miniștrii au aprobat în ședința de astăzi și proiectul de lege privind ratificarea amendamentului din 18 august 2017 la Acordul de împrumut dintre RM și BERD în vederea realizării Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare, semnat la 14 noiembrie 2014.
Inițial era prevăzută procurarea locomotivelor multifuncționale destinate tracțiunii vagoanelor de pasageri și a vagoanelor marfare, iar urmare a modificărilor efectuate s-a specificat un alt tip de locomotive, destinate transportului de marfă, care sunt mai puternice și oferă posibilitate de a trage garnituri mai lungi și mai grele în raport cu capacitățile tehnice ale locomotivelor multifuncționale.
Calea ferata Chisinau - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2021
Economie
CFM vrea reabilitarea totală a infrastructurii feroviare – detalii
Fluxul de știri
0