Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

CFM vrea reabilitarea totală a infrastructurii feroviare – detalii

© Sputnik / Mihai CarausCalea ferata Chisinau
Calea ferata Chisinau - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2021
Abonare
Directorul Întreprinderii „Calea Ferată a Moldovei” a prezentat un raport al celor 117 zile de la numirea sa în funcție.
CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Un plan de modernizare a întreprinderii „Calea Ferată a Moldovei” a fost elaborat de la numirea în funcția de director a lui Oleg Tofilat. Pe pagina sa de Facebook, directorul CFM spune că planul presupune reabilitarea totală a infrastructurii feroviare. Mai mult, se dorește achiziția a 5 000 de vagoane marfare, dar și creșterea solidă a volumelor transportate și a salariilor.
Calea ferata Chisinau  - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2021
Societate
Trei curse internaționale de tren vor fi relansate – detalii
Potrivit lui Tofilat, planul de modernizare a întreprinderii a fost consultat cu colegii din instituțiile financiare internaționale, cu principalii clienți, dar și cu experți din domeniu. În momentul de față se pregătește un business plan care să argumenteze cu cifre această viziune și să fundamenteze finanțarea investițiilor.
„În 5-6 ani CFM va deveni o întreprindere modernă și performantă, atractivă pentru tineri - de nerecunoscut. E important ca cei de care depinde acest succes - feroviarii, guvernul, parlamentul - să fim încrezători în forțele noastre și să privim împreună înainte. Pentru că viitorul ramurii feroviare e mai fascinant ca niciodată”, a scris Tofilat pe Facebook într-un raport la 117 zile de la numirea sa în funcție.
Totodată, Tofilat a precizat că de la venirea sa în fruntea CFM au fost achitate salariile curente, motorina și alte resurse indispensabile, serviciile comunale.
Calea ferata Chisinau  - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Politică
Noul Cod Feroviar, votat în prima lectură: Ce prevede
„În iunie am achitat 70% restante pe salariul din decembrie-2020. În iulie am reușit să acoperim un salariu întreg lunar din veniturile operaționale - era o cursă contra cronometru să reușim acest lucru înaintea aniversării a 150 de ani ai CFM. În luna august am pășit deja cu încredere în stabilitatea întreprinderii”, a mai spus directorul CFM.
Acesta a menționat că până la sfârșitul acestui an va fi posibil să închidă toate datoriile.
Maia Sandu la ONU - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2021
Editoriale
Restricțiile anticovid, bâta cu care Sandu lovește în Biserică
Fluxul de știri
0