Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce le-a solicitat Putin imigranților care merg la munci în Rusia

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaImigranți Moscova
Imigranți Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Abonare
Putin i-a îndemnat pe imigranții care vin să muncească în Rusia ”ca minimum să cunoască limba rusă”.
CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. Pentru ca muncitorii străini să se integreze mai ușor în societatea rusă, aceștia trebuie să cunoască limba rusă, a declarat președintele Vladimir Putin la ședința Consiliului șefilor de stat CSI.
Liderul rus a menționat că limba rusă servește în calitate de forță unificatoare și consolidează spațiul civilizational unic al Comunității Statelor Independente.
Potrivit președintelui, toată lumea știe câți imigranți din CSI muncesc în Rusia.
“Și pentru dumneavoastră, și pentru noi este important ca oamenii să se adapteze, să se integreze ușor în viața din Rusia. Cerința minimă este să cunoască limba rusă. Trebuie să înțeleagă ce înseamnă Rusia, să înțeleagă ce înseamnă cultura Rusiei, relațiile dintre popoarelor Rusiei”, a subliniat Putin.
Acest lucru este necesare pentru integrare, nu doar pentru obținerea unui câștig, dar și pentru a trăi o viață normală, a adăugat el.
Liderul rus le-a propus celorlalți lideri din CSI adoptarea unei declarații comune cu privire la cooperarea în sfera migrației. Potrivit lui, acest lucru va dinamiza activitatea de armonizare a bazei normativ-juridice în domeniul legislației muncii, va ajuta la instruirea migranților și la dezvoltarea platformelor digitale în sfera angajării forței de muncă, având și o dimensiune umanitară extrem de importantă.
Fluxul de știri
0