Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serviciul Fiscal de Stat are un nou director: Cine este

© Sputnik / Miroslav RotariГосударственная Налоговая Служба
Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova are un nou director. În fruntea instituției este o femeie.
CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Rozalina Albu a fost numită astăzi în funcția de director al Serviciul Fiscal de Stat de către cabinetul de miniștri. La moment, Albu activează în calitate de secretar general adjunct al Aparatului Președintelui Republicii Moldova.
Rozalina Albu a făcut studii de masterat în comerț internațional și integrare europeană la Universitatea Antwerpen, Belgia, și studii universitare de licență în economie și finanțe. A activat timp de 15 ani în calitate de expert în administrare, buget și consultanță financiară în sectorul public și privat.
În 2019, a fost șefă de cabinet la Ministerul Finanțelor, iar în perioada 2008–2012 a condus secția elaborarea bugetului și prognoze multianuale. Totodată, timp de șapte ani a lucrat pe poziții manageriale în două companii internaționale. Vorbește fluent rusa, engleza și franceza.
Anterior, Rozalina Albu a fost candidat pentru funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul propus de Natalia Gavrilița. La data de 11 februarie, Parlamentul a refuzat acordarea votului de încredere Cabinetului de miniștri în frunte cu Gavrilița.
Accident violent în sectorul Buiucani: Sunt victime - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Accidente
Gavrilița: Victimele accidentului de la Buiucani sunt angajați ai Cancelariei de Stat
Fluxul de știri
0