Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este noul ambasador al Republicii Moldova în România

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Abonare
Miniștrii au aprobat numirea unui ambasador al Republicii Moldova în România.
CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Victor Chirilă a fost numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova la București. Candidatura lui Chirilă în această funcție a fost aprobată de miniștri în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.
Victor Chirilă este președintele Asociației de Politică Externă și a fost consilier pe politici externe al ex premierului Vlad Filat. Acesta a mai activat în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Franța, iar în 2019 a renunțat.
Diplomatul are o experiență profesională în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. Acesta a exercitat și funcția de Consilier la Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.
Victor Chirilă are studii de masterat în politici europene și este licențiat în istorie. Din decembrie 2020 și până în prezent deține funcția de director executiv al Asociației pentru Politica Externă. În perioada decembrie 2016 – decembrie 2019 a fost președinte al Asociației.
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Coronavirus
Angajații nevaccinați ai Parlamentului vor fi imunizați chiar în clădirea instituției
Fluxul de știri
0