Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Certificatul COVID-19 ar putea deveni obligatoriu pentru toţi angajaţii în Moldova

© AFP 2024 / ERIC LALMANDCertificat de vaccinare electronic
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Abonare
Certificatul COVID-19 ar putea fi obligatoriu la locul de muncă pentru toţi angajaţii. Coordonatoarea Programului Național de Imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19, Ninel Revenco, a oferit detalii la acest subiect.
CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. În Republica Moldova ar putea fi impusă obligativitatea prezentării certificatului COVID-19 la locul de muncă. Un anunț în acest sens a fost făcut de către coordonatoarea Programului Național de Imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19, Ninel Revenco, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.
Potrivit acesteia, specialiștii în sănătate sunt actualmente în discuții pe acest subiect.

”Discutăm și noi oportunitatea acestei măsuri epidemiologice și ne conducem de experiența altor țări. Franța a introdus acest certificat în luna august și numărul de imunizări, în pofida tuturor demonstrațiilor care au fost organizate de anti-vacciniști, rata de imunizare a crescut considerabil. Grecia - la fel, Portugalia are o experiență extraordinară și țara este practic complet imunizată cu două doze”, a comunicat Ninel Revenco.

Deocamdată, însă nu se cunoaște o dată exactă de când ar putea fi impusă măsura.

”După indicațiile epidemiologice și în cadrul Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică vom discuta și atunci vom lua o decizie”, a afirmat Revenco.

Vaccinare anti-COVID - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2021
Coronavirus
Când ar putea începe etapa a treia de vaccinare în Republica Moldova
Anterior, în Studiul Sputnik Moldova, Ninel Revenco a declarat că în luna noiembrie ar putea începe campania de vaccinare cu a treia doză.
”Dacă facem analiza retrospectivă a populației care a primit două doze complete, aceștia au încheiat imunizarea la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai. Și plus șase luni de zile este luna noiembrie. Eu personal aștept doza de rapel din motiv că doza a doua de AstraZeneca am primit-o pe 28 aprilie. Deja sunt eligibilă pentru doza a treia buster”, a declarat specialistul.
Șefa campaniei de vaccinare din țara noastră a mai venit și cu unele detalii ce țin de tipurile de ser cu care ar trebui să fie făcută doza trei de vaccin.
”Situația este că dacă ați primit doza AstraZeneca, atunci a treia doză o puteți primi AstraZeneca, dar puteți să primiți și Pfizer. Nu este o problemă pentru că există o interconexiune și se poate schimba. Dacă ați primit Sinopharm la șase luni de zile la fel puteți să primiți doza Pfizer. Noi încă o dată învățăm organismul nostru cum ar trebui să reacționeze la infecția COVID-19 ”, a precizat Ninel Revenco.
De la începutul pandemiei, peste 340 mii de moldoveni s-au infectat de noul tip de coronavirus, dintre care 318527 s-au vindecat, iar 7.770 de persoane au murit.
Conform datelor oficiale, de la începutul campaniei de vaccinare în Republica Moldova s-au imunizat cu schema completă peste 879 de mii de persoane.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Coronavirus
Ministerul Sănătății face precizări privind vaccinarea copiilor împotriva COVID-19
Fluxul de știri
0