Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ministerul Sănătății face precizări privind vaccinarea copiilor împotriva COVID-19

© Inquam Photos / OCTAV GANEAimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Abonare
Ministerul Sănătății a venit cu precizări privind vaccinarea copiilor împotriva COVID-19.
CHIȘINĂU, 26 oct - Sputnik. Conducerea Ministerului Sănătății se va întruni pentru a lua o decizie cu privire la vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, după ce Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a dat aviz pozitiv pentru vaccinarea copiilor.
Potrivit ministrului Nemerenco, vaccinarea copiilor nu va fi obligatorie și se va face doar la solicitarea părinților.
Amintim că astăzi Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a dat aviz pozitiv pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani din Republica Moldova cu serul Pfizer-BioNTech.
”Cu votul majoritar, pe 25 octombrie, Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a aprobat variații la certificatele de înregistrare a vaccinurilor care includ și modificări în RCP (Rezumatul Caracteristicilor Produsului) și în Prospect: Informații pentru consumator/pacient privind vaccinurile anti Covid-19. În acest context, s-a dat undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani cu serul Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech”, este menționat în comunicatul emis de instituție.
În ultima perioadă, tot mai mulți copii din țara noastră sunt testați pozitiv cu noul tip de coronavirus. În total, în țara noastră au fost înregistrate circa 21 000 de cazuri confirmate în rândul copiilor. Iar cea mai afectată categorie sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.
Jucării - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Coronavirus
Ultima oră: Aviz pozitiv pentru vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 în Moldova
Fluxul de știri
0