Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bloggerii, vloggerii și influencerii, în vizorul FISC-ului: Care este motivul

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaРоскомнадзор может заблокировать доступ в Twitter
Роскомнадзор может заблокировать доступ в Twitter - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Abonare
Bloggerii, vloggerii și influencerii au ajuns în vizorul Serviciului Fiscal de Stat. Aceștia sunt obligați să declare veniturile și să achite impozite.
CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Fiscul anunță că în acest an a fost examinată activitatea bloggerilor, vloggerilor și influencerilor, iar cei care nu și-au declarat veniturile au fost obligați să o facă. Serviciul Fiscal a menționat că persoanele care nu se conformează voluntar cerințelor legii sunt supuse controlului fiscal.
În nouă luni ale acestui an, inspectorii fiscali au efectuat 61 de verificări fiscale la persoane fizice cu utilizarea metodelor indirecte de estimare a venitului impozabil. În rezultatul verificărilor au fost calculate suplimentar la buget impozite, taxe, penalități și amenzi în sumă totală de peste 63 de milioane de lei. Fiscul a menționat că 28 de persoane dintre cele supuse verificărilor au achitat impozite și penalități în sumă totală de 8 825 610 mii lei.
Totodată, în vizorul inspectorilor fiscali au ajuns și cei care abțin venituri din prestarea serviciilor către companii IT nerezidente, rețele de socializare, cei care au câștiguri din jocurile de noroc, dar și cei care au venit din bănci și cadastru.
Muncitori pe plantație - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2021
Societate
Zilierii sunt obligați să achite impozite: Iată cât trebuie să plătească lunar
Fluxul de știri
0