Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zilierii sunt obligați să achite impozite: Iată cât trebuie să plătească lunar

CC0 / Pixabay / WikimediaImages / Muncitori pe plantație
Muncitori pe plantație - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2021
Abonare
Indiferent de câte zile au lucrat, poate fi chiar și o zi, zilierii sunt obligați prin lege să încheie un contract individual de asigurări sociale de stat.
CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Zilierii, care desfășoară lucrări în agricultură chiar și cu o durată de o zi în cadrul unei luni, sunt obligați să se încadreze în sistemul public de asigurări sociale obligatorii pe bază de contract individual, încheiat cu Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), potrivit Legii privind exercitarea unor activităţi necalificate cu caracter ocazional.
Un vieil homme - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2020
Republica Moldova
CNAS a recepționat un număr impresionant de cereri pentru reexaminarea pensiei
"Potrivit Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, suma contribuției lunare datorate de către zilieri este de 240,5 lei sau 2 886 lei pentru întregul an. Perioada asigurată în baza contractului individul de asigurări sociale se valorifică în procesul de stabilire a pensiei pentru limită de vârstă și a ajutorului de deces", a precizat CNAS. 
Excepție de la aceste plăți fac pensionarii, persoanele cu dizabilități, precum și alți cetățeni care se încadrează în categoriile de plătitori prevăzute de lege.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0