Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ambasador: Olandezii sunt interesați de ”Sputnik V”

© REUTERS / DADO RUVICVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Abonare
Olandezii sunt interesați de vaccinul rusesc ”Sputnik V”, însă nu și-l pot administra din cauza că nu este autorizat de EMA, susține ambasadorul rus în Olanda.
CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Olandezii manifestă un interes sporit pentru vaccinul „Sputnik V”, însă în prezent nu au posibilitatea să se vaccineze cu el pentru că Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) nu a certificat preparatul, a declarat ambasadorul Rusiei în Olanda, Aleksandr Șulghin.
“În ceea ce privește vaccinul rusesc ”Sputnik V”, există interes față de el. Ambasada a primit mai multe scrisori din partea olandezilor de rând legate de această problemă. Însă, cu regret, Agenția Europeană a Medicamentelor nu a autorizat până în prezent acest vaccin, iată de ce olandezii nu-și pot administra ”Sputnik V”. Sunt convins că, odată ce această certificare va avea loc, olandezii se vor vaccina cu bucurie cu ”Sputnik” și alte seruri rusești”, a declarat Șulghin în cadrul unui briefing susținut la AIP Rossiya Segodnya.
În august 2020, Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamalei. Serul a fost numit ”Sputnik V”.
De asemenea, în Rusia au mai fost create vaccinurile anti-COVID EpiVacCorona, a centrului „Vector” și CoviVac, dezvoltat de Centrul „Ciumakov” al Academiei de Științe a Rusiei. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin rusesc – Sputnik Light. La sfârșitul lui august, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat un al vaccin al Centrului „Vector” – EpiVacCorona-N.
Vaccinul Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Coronavirus
Israelul va permite intrarea în țară pentru persoanele vaccinate cu ”Sputnik V”
EMA se află în proces de certificare a ”Sputnik V”. La mijlocul lunii octombrie, purtătorul de cuvânt al EMA Fergus Sweeney a declarat că agenția nu poate oferi comentarii în ceea ce privește unui eventual program al aprobării vaccinului ”Sputnik V” în UE. Presa occidentală, cu trimitere la surse, a anunțat că EMA, cel mai probabil, nu va reuși să examineze dosarul de autorizare a serului rusesc în Uniunea Europeană până la sfârșitul acestui an, acest lucru urmând să se întâmple în primul trimestru al anului 2022.
”Sputnik V” a fost înregistrat în 70 de state cu o populație însumată de 4 miliarde de persoane sau peste 50 la sută din populația planetei. După numărul de autorizații obținute din partea autorităților de reglementare naționale, Sputnik V ocupă locul doi în lume. În urma analizei datelor cu privire la 3,8 milioane decetățeni ruși vaccinați, s-a constatat că eficiența vaccinului constituie 97,6 la sută. Este un rezultat care depășește datele publicate anterior în prestigioasa revistă medicală The Lancet (91,6 la sută).
Fluxul de știri
0