Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Israelul va permite intrarea în țară pentru persoanele vaccinate cu ”Sputnik V”

© REUTERS / DADO RUVICVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Abonare
Israelul planifică să permită din 15 noiembrie intrarea în țară a celor vaccinați cu ”Sputnik V”.
CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Autoritățile israeliene au decis adoptarea prealabilă a inițiativei privind permiterea accesului în țară a turiștilor vaccinați cu ”Sputnik V” - este planificat că intrarea în Israel va fi permisă din 15 noiembrie, însă inițiativa urmează să mai fie confirmată juridic, a comunicat pentru RIA Novosti o sursă guvernamentală.
„În timpul ședinței conduse premierul Naftali Bennett a fost aprobată inițiativa ministrului Turismului Constantin Razvozov cu privire la admitere în Israel a turiștilor vaccinați cu preparatul ”Sputnik V”, a comunicat sursa.
Sursa a menționat că este planificată admiterea turiștilor din 15 noiembrie, dar „trebuie încă să fie aprobată definitiv – din punct de vedere juridic este necesară fie confirmarea Cabinetului de Miniștri, fie un decret al Ministerului Sănătății, nu este clar deocamdată”.
Este precizat că turiștii vor trebui să facă de asemenea și un test serologic.
Israelul și-a închis granițele pentru turiștii străini în martie 2020. Din ianuarie până în februarie 2021, aeroportul Ben Gurion a fost complet închis, inclusiv pentru israelienii care se întorceau în patrie.
laborator, test coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Coronavirus
Autoritățile din Israel, despre mutația Delta depistată la copilul întors din Moldova
În mai 2021 s-a comunicat despre sosirea primului grup de turiști străini din Statele Unite, format din 12 pelerini creștini. Totodată, se aștepta ca turiștii străini vaccinați să poată intra în mod individual în Israel din 1 iulie, însă din cauza răspândirii tulpinii Delta decizia a fost amânată.
În octombrie a fost decisă primirea turiștilor vaccinați cu preparatele autorizate de OMS. Lista vaccinurilor aprobate în cadrul ședinței a inclus Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac și Sinopharm, precum și Janssen. Turiștii vor putea intra în țară după finalizarea cursului complet de vaccinare. Vaccinul rusesc ”Sputnik V” nu este menționat în document.
Fluxul de știri
0