Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Un acord de promovare a exporturilor în UE urmează a fi semnat – detalii

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Abonare
Republica Moldova urmează să semneze un acord de aproape în valoare de aproape patru milioane de dolari, pentru promovarea exporturilor în UE.
CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Un acord în valoare de 3,8 milioane de dolari pentru promovarea exporturilor în Uniunea Europeană urmează să fie semnat de către Republica Moldova cu Corporația Financiară Internațională (IFC), parte a grupului Băncii Mondiale (BM).
Acțiunea se înscrie în proiectul „Reforma climatului investițional în Republica Moldova” - faza II, care are ca scop sporirea competitivității sectorului privat în ceea ce privește exportul produselor de origine animală, inclusiv carne de pasăre, ouă, lapte și produse lactate, pe piața Uniunii Europene.
Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de cooperare dintre Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Internațională și îl va propune plenului Parlamentului spre aprobare.
De asemenea, proiectul urmărește consolidarea capacităților de export ale sectorului horticol. Republica Moldova va contribui cu un milion de dolari la implementarea proiectului, iar restul banilor – 2,8 milioane de dolari va fi contribuția IFC. Proiectul nu prevede contribuții directe din contul bugetului de stat. Perioada de acțiune a acordului este de până la 30 iunie 2023.
monete euro - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Politică
Moldova va primi 60 de milioane de euro din partea Europei pentru criza energetică
Fluxul de știri
0