Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Victor Juc, despre contractul încheiat de Moldova cu Gazprom

© Sputnik / Mihai CarausVictor Juc
Victor Juc - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2021
Abonare
Doctorul habilitat în politologie Victor Juc a comentat în Studioul Sputnik Moldova negocierile purtate săptămâna trecută la Sankt Petersburg de către reprezentanții guvernării și Moldovagaz.
CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Guvernarea a procedat absolut corect prelungind cu cinci ani contractul cu Gazprom. De această părere este doctorul habilitat în politologie Victor Juc, care și-a exprimat opinia în cadrul emisiunii ATITUDINI de la Radio Sputnik Moldova.
”Guvernarea a procedat absolut corect pentru că ne aflăm în prag de iarnă. Un contract pe 5 ani este suficient”, a spus Victor Juc.
Expertul consideră că prețul la gaz pe care l-a obținut Moldova este unul destul de avantajos.

”Dacă se încheia un an în urmă, când petrolul costa mult mai puțin și implicit și gazul, atunci era o situație. Dar acum s-a procedat absolut corect”, a menționat Juc.

Precizăm că pe 29 octombrie negocierile cu Gazprom s-au încheiat cu prelungirea pe cinci ani a contractului semnat anterior.
În luna octombrie Republica Moldova a început să achiziționeze volume de combustibil albastru din surse alternative, pentru a menține presiunea în rețea.
Astfel, în fiecare zi, Enercocom a lansat licitații pentru companii străine. Zilnic, săptămâna trecută mai multe companii au furnizat în jur de un milion și jumătate de metri cubi de gaze Moldovei.
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2021
Societate
Spînu a explicat cine ar putea primi compensații la căldură
Fluxul de știri
0