Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Capitala se pregătește de iarnă: Ce utilaje vrea să cumpere Primăria Chișinău

© Photo : Facebook / DRDP Iasi OficialNinsori în România
Ninsori în România - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2021
Abonare
Primăria Chișinău a lansat o licitație pentru procurarea utilajelor necesare pentru deszăpezirea și salubrizarea orașului.
CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, anunță că a fost lansată o licitație pentru procurarea utilajului necesar la deszăpezirea și salubrizarea orașului. El a menționat că din cele 52 de autospeciale de care dispune Întreprinderea Municipală „Exdrupo”, doar 36 sunt funcționale.

„Oamenii lucrau cu tehnică învechită, iar unele utilaje necesare Întreprinderea Municipală „Exdrupo” nu le avea în dotare și era nevoită să contracteze servicii din țară sau de peste hotare”, a scris Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Ceban, în prezent, „Exdrupo” dispune și de 14 tractoare cu lamă funcționale, trei autogredere și două încărcătoare frontale.
Astfel, Direcția Transport din cadrul Primăriei a desfășurat deja licitația pentru a se procura:
două aspiratoare
trei tractoare cu șasiu pentru salubrizare, dar și cu lame pentru deszăpezire, inclusiv cu maturi de înlăturare a stratului de zăpadă de pe carosabil
un utilaj de aplicare a marcajului rutier
un buldoexcavator multifuncțional
o pompă pentru curățarea sistemului de canalizare pluvială.
Pentru a suplimenta utilajul necesar, Primăria a anunțat licitație pentru a se procura un autobuz pentru transportarea muncitorilor, două tractoare multifuncționale dotate cu toate ustensilele necesare pentru lucrările executate de „Exdrupo” în reparația drumurilor, două autospeciale noi pentru aplicarea materialului antiderapant, o cameră video specializată pentru rețelele de canalizare pluvială și un utilaj de colmatare a fisurilor pe carosabil.
Ion Ceban Serghei Ceriomin  - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2020
Republica Moldova
Chișinăul va primi tehnică și utilaje de deszăpezire de la Moscova: Când se va întâmpla
Primarul a precizat că cinci mașini multifuncționale care sunt acum în dotarea Întreprinderii Municipale „Exdrupo” au fost donate de către Federația Rusă, iar una a fost donată de Primăria din Viena.
Fluxul de știri
0