Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

„Nici vacile nu se vaccinează așa” – reacție la campania „Vaccinează–te în satul tău”

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccinare anti-COVID în România – doza 3
Vaccinare anti-COVID în România – doza 3 - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Abonare
Campania „Vaccinează–te în satul tău” a provocat un val de critici în rândul oamenilor, dar și a opoziției parlamentare.
CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Deputații PSRM au criticat dur guvernarea pentru decizia de a lise administra cetățenilor vaccinul împotriva COVID-19 direct în stradă. În cadrul unei conferințe de presă, socialista Alla Darovannaia a declarat că regretă acțiunile celor de la PAS, care ar pune viața oamenilor în pericol.
„Întreaga țară este scandalizată de imaginile apărute pe rețelele de socializare ale deputaților PAS, care ulterior au fost șterse. Reacțiile oamenilor au fost dure, critice la adresa celor care practică o astfel de vaccinare iresponsabilă și periculoasă”, a declarat Darovannaia.
Declarațiile și criticele socialiștilor vin după ce în acest weekend deputatul Radu Marian a publicat pe o rețea de socializare o poză în care apare un bătrân în timp ce era vaccinat în plină stradă. Această acțiune a avut loc în cadrul campaniei „Vaccinează–te în satul tău”, organizată de Ministerul Sănătății.
„Moldova se vaccinează. Astăzi ne-am alăturat eforturilor Guvernului de a promova vaccinarea... Alături de medici, echipe mobile de vaccinare, polițiști, angajați IGSU, funcționari publici, voluntari etc., am mers în peste 200 de sate cu rate de vaccinare scăzute și am bătut de la poartă la poartă pentru a-i convinge pe oameni să se protejeze”, a scris deputatul PAS pe pagina sa de Facebook.
La postare, acesta a atașat și mai multe poze, printre care și cea care a adunat critici și comentarii dure din partea utilizatorilor rețelei de socializare. Ulterior, acea poza a fost ștearsă. În contextul celor întâmplate, socialiștii au adresat un șir de întrebări autorităților.
Sputnik Light - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2021
Coronavirus
"Sputnik Light" este destinat doar pentru a doua doză de vaccin
„Guvernanții trebuie să răspundă acum la mai multe întrebări. S-a verificat inițial starea de sănătate a oamenilor imunizați în stradă? De ce nu s-a administrat vaccinul în încăpere? Li s-a explicat ce fel de vaccin a fost administrat? Au fost preluate datele din buletin? Cum vor fi găsiți acești oameni pentru rapel? S-au respectat condițiile de transportare a vaccinului? Cine sunt persoanele implicare în administrarea acestui ser?”, întreabă depurații PSRM.
Un comentariu dur la această situație a avut și primarul Chișinăului, Ion Ceban. Acesta a declarat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale că „nici vacile nu sunt vaccinate așa”.

„Rog cetățenii să se sfătuiască cu medicii și să vorbească inclusiv despre importanța vaccinării, așa ca să nu lăsăm să se recurgă la metode de vaccinare a oamenilor, stranii zic eu, din partea unora de la conducere care anterior criticau condițiile de vaccinare din troleibuz și autobuz. Rog cetățenii să aibă grijă de sănătatea lor. Ceea ce am văzut pe rețelele de socializare sâmbătă și duminică, cu mare regret este lipsa condițiilor în ceea ce privește procesul de vaccinare. Dacă vreți până la urmă, nici vacile așa nu sunt vaccinate. Rog cetățenii să aibă grijă de sănătatea lor”, a declarat Ion Ceban.

Amintim, în contextul Săptămânii Imunizării, pe 30 octombrie, reprezentanții Ministerului Sănătății, deputații din Parlamentul Republicii Moldova, reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, autorităților publice locale, lucrătorii medicali din cadrul Centrelor de Sănătate, asistența medicală primară, precum și angajații Ministerului Apărării şi subdiviziunilor din cadrul Ministerului de Interne, dintre care IGSU, Poliția de Frontieră, au mers din casă în casă pentru a îndemna cetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19 în cadrul punctelor de vaccinare organizate în localități.
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2021
Societate
Moldova a recepționat primul lot de vaccin antigripal din acest an: Când începe imunizarea
Fluxul de știri
0