Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova a recepționat primul lot de vaccin antigripal din acest an: Când începe imunizarea

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2021
Abonare
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a recepționat primul lot de vaccin antigripal din acest an. Acesta este distribuit Centrelor de Sănătate din țară.
CHIȘINĂU, 29 oct - Sputnik. Primele 50 de mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în țară. Este vorba despre 10 doze în flacon, donat de Task Force for Global Health și 49 850 doze de vaccin antigripal, procurat din sursele Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
ANSP a precizat că serul este astăzi distribuit în Centrele de Sănătate Publică din țară, ulterior va fi transmis, conform planurilor existente de imunizare, în instituțiile medico-sanitare pentru vaccinarea contigentelor profesionale și grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire. Astfeș, în următoarele zile va începe imunizarea cu vaccinul antigripal.
Potrivit ANSP, beneficiile vaccinării împotriva gripei sunt: prevenirea îmbolnăvirilor, reducerea riscului apariției formelor severe de boală și a numărului îmbolnăvirilor, prevenirea complicațiilor, spitalizării și deceselor cauzate de gripă.
000 - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2020
Republica Moldova
OMS: Diferențele dintre simptomele de GRIPĂ și COVID - 19
Pentru evitarea îmbolnăvirilor cu gripă, specialiștii îndeamnă oamenii să respecte măsurile de profilaxie, care sunt asemănătoare cu cele impuse pentru protecția de COVID-19:
adresarea la medic la apariția primelor simptome de boală compatibile cu gripa, IACRS şi SARI;
izolarea bolnavilor la domiciliu, în caz de necesitate – spitalizarea;
evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de infectare: femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat, obezitate etc.;
folosirea măștilor de protecție de către personalul medical și la domiciliu care asistă bolnavii (inclusiv cei care recoltează probe);
igiena personală, inclusiv igiena mâinilor;
evitarea aglomerațiilor
triajul epidemiologic în unitățile preșcolare și preuniversitare.
Potrivit șefului Secției Supraveghere Epidemiologică a Gripei și Infecțiilor Respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță, în prezent, în țară sunt înregistrate două cazuri de gripă. Sunt primele cazuri din ultimii doi ani, pe motiv că anul trecut, în Moldova nu s-a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu gripă.
Vaccinare anti-COVID în România – doza 3 - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Coronavirus
Ginzburg: Revaccinarea cu vaccin nazal ar putea proteja 100% împotriva COVID
Fluxul de știri
0