Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov, despre planurile NATO de a crea baze în România, la Marea Neagră

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Abonare
Lavrov: apariția navelor marinei americane în Marea Neagră nu aduce un plus de stabilitate regiunii.
Planurile NATO de a crea noi baze navale pe litoralul Mării Negre din România sau Bulgaria nu corespund intereselor de bună vecinătate din regiune, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, reporterilor, în marja summit-ului G20 de la Roma.
După cum a subliniat șeful diplomației de la Kremlin, faptele indică că Alianța Nord-Atlantică nu dorește să interacționeze cu Rusia.
"Nu avem informații despre ce va face NATO. Ne bazăm pe fapte, iar faptele sunt de așa natură încât NATO nu dorește nicio interacțiune cu noi. Ea dorea, când încă mai aveam reprezentanții noștri, când Consiliul Rusia - NATO era funcțional, să ne învețe viața, cerând de fiecare dată: „Să adunăm Consiliul Rusia - NATO și să discutăm despre Ucraina”. Acesta a fost tot interesul lor - să facă propagandă și să facă presiuni asupra Rusiei”.
Comentând despre expedierea regulată a navelor de război americane către Marea Neagră, în special distrugătorul Porter înarmat cu rachete de croazieră, care a intrat cu o zi înainte în apele Mării, Lavrov a subliniat că Rusia este pregătită să asigure securitatea în regiune.
„Suntem pregătiți pentru orice amenințări. Nu avem probleme pentru a asigura în mod fiabil securitatea teritoriului Rusiei și securitatea în Marea Neagră, dar suntem întotdeauna în favoarea promovării proiectelor de cooperare, nu a proiectelor care se bazează pe confruntare”, a spus Lavrov.
El a reamintit că Statele Unite au explicat în repetate rânduri necesitatea intrării navelor sale de război prin nevoia de a descuraja Rusia. Această situație nu aduce un plus de stabilitate, iar Washingtonul încearcă să împingă țările Mării Negre la o politică de confruntare, a conchis Serghei Lavrov.
Aleksei Pușkov - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Rusia
"Eșecul complet al NATO": Pușkov a numit amenințarea Alianței din cauza Rusiei
Fluxul de știri
0