Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

"Eșecul complet al NATO": Pușkov a numit amenințarea Alianței din cauza Rusiei

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaAleksei Pușkov
Aleksei Pușkov - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Abonare
Senatorul rus Aleksei Pușkov a spus care ar fi cauza unei amenințări pentru securitatea NATO.
Senatorul rus Alexei Pușkov a scris pe canalul său de Telegram că lipsa unui canal de comunicare directă între NATO și Rusia dăunează securității statelor membre ale Alianței.
Așa a comentat politicianul rus cuvintele fostului comandant șef al NATO James Stavridis, care a numit caustică declarația ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a sfătuit NATO să contacteze ambasadorul rus în Belgia dacă „are ceva chestiuni urgente”, după ce Moscova a suspendat misiunile permanente de lucru și alte organisme pentru contacte cu Alianța Nord-Atlantică.
"Caustică sau nu, dar generalul s-ar fi gândit mai bine cum a dus Alianța la pierderea tuturor contactelor cu Rusia. Acesta este un eșec total al conducerii NATO. Acum Stoltenberg "salută" vizita președintelui Finlandei" către Rusia pentru negocieri cu Putin, dar el însuși este lipsit de posibilitatea oricărui dialog.
Și acesta este o prejudiciu direct la securitatea statelor membre NATO", a scris Pușkov.
Totodată, senatorul a remarcat că probabil Stavridis însuși gândește altfel.
În plus, Pușkov i-a avertizat pe politicienii occidentali împotriva iluziei posibilității în Rusia a „un scenariu libian sau iugoslav, cu bombardamente sigure și lovituri cu rachete de la o înălțime de 15 000 de picioare”. Potrivit senatorului, funcționarii NATO trebuie să se despartă „de aceste vise dulci”.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2021
Internațional
Amiral al Marinei SUA a dat aprecieri „apetitului” lui Vladimir Putin
Fluxul de știri
0