Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov a criticat poziția Occidentului față de refugiații afgani

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Abonare
Serghei Lavrov a criticat politica statelor din Occident față de refugiații din Afganistan.
CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a criticat poziția Occidentului față de problema oferirii de azilul pentru refugiații afgani.
“Occidentul le solicită țărilor vecine să găzduiască câteva zeci de mii de refugiați, susținând că este o măsură temporară, până când Occidentul le va perfecta actele necesare pentru imigrarea lor deja în statele occidentale”, a declarat Lavrov la postul de televiziune ”Rossia 24”.
Șeful diplomației ruse a menționat că deocamdată nimeni din statele din Asia Centrală nu a mers pe această cale, cel puțin nu în proporțiile despre care au vorbit țările occidentale.
“Desigur, cineva s-a strămutat acolo și urmează să fie decisă soarta loc. Occidentul spunea că au nevoie de “două-trei luni” pentru perfectarea actelor pentru acești oameni, că ei trebuie salvați, din momentul în care au cooperat cu forțele coaliției. Însă dacă ați cooperat cu afganii o perioadă îndelungată pentru a-i angaja în calitate de traducători, informatori, atunci, probabil, le-ați verificat backgroundul. Dacă după ce au lucrat pentru voi nu ați reușit să înțelegeți dacă sunt credibili sau nu, de ce îi “debarcați” în țările din Asia Centrală, care sunt aliații noștri? Și acest subiect nu a fost închis deocamdată”, a adăugat Lavrov.
Afganistan - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Editoriale
Putin și Johnson au discutat despre Afganistan: Mustrare de conștiință în NATO?
Fluxul de știri
0