Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Efectele COVID-19 în Moldova: numărul vizitelor la psiholog s-au triplat

© Pexels / cottonbroimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Abonare
Lista problemelor pe care pandemia de coronavirus le-a adus lumii este în continuă creștere.
CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Stresul, anxietatea, surmenajul, insomnia și depresia sunt unele dintre problemele de sănătate mintală care au început să se manifeste din ce în ce mai mult la oamenii din Moldova, de când a început pandemiei de COVID-19. Datele au fost prezentate într-o conferință de presă de Ministerul Sănătății.
Potrivit autorităților în sănătate, pe parcursul anului 2020, aproximativ 180 de mii de persoane au apelat la Centrele de Sănătate Mintală din Moldova pentru ajutor, dintre care 83,69% au fost diagnosticate și tratate.
De asemenea, în această perioadă a fost raportată o creștere a simptomelor de depresiei, anxietate și demență.

"În comparație cu anii precedenți, numărul vizitelor la psiholog s-a triplat. Persoanele care nu au primit ajutor psihologic înainte se confruntă acum cu dificultăți emoționale și anxietăți cauzate de pandemie", a declarat coordonatorul Centrelor de Sănătate Mintală din Orhei.

Psihiatrul și psihoterapeutul Zhana Kigali a remarcat că încă de la începutul pandemiei, experții au vorbit despre probabilitatea unei astfel de probleme, dar acum se poate spune sigur că aceste probleme sunt deja existente.
"O pandemie este o criză de sănătate care provoacă schimbări, acestea apar și în mintea oamenilor. De îndată ce apare o criză în societate, ea apare și în domeniul sănătății mintale", a spus Kigai.
Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2021
Coronavirus
Pacienții cu COVID-19 care se tratează acasă vor putea să-și măsoare saturația de oxigen
Fluxul de știri
0