Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Pacienții cu COVID-19 care se tratează acasă vor putea să-și măsoare saturația de oxigen

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2021
Abonare
Ministerul Sănătății a repartizat instituțiilor medicale din țară 2000 de pulsoximetre. Iată ce categorie de pacienți vor beneficia de ele.
CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik. Pentru îmbunătățirea calității monitorizării la domiciliu a pacienților cu forme ușoare și moderate de COVID-19, Ministerul Sănătăţii a distribuitinstituțiilor medicale primare din țară 2 000 de pulsoximetre, procurate din mijloacele financiare ale Fondului Global.
Potrivit ministerului Sănătății, dispozitivele vor fi oferite pentru persoanele care se tratează la domiciliu cu forme ușoare, iar starea lor de sănătate se agravează.
„Pulsoximetrele vor fi oferite, la necesitate, în utilizare temporară, pentru monitorizarea la domiciliu a saturației cu oxigen și identificarea oportună, în condiții de domiciliu, a semnelor de agravare la pacienții cu forme ușoare și moderate ale infecției COVID-19”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății.
Medicii de familie vor instrui pacienții cu privire la modul de utilizare a instrumentului, vor ține evidența saturației de oxigen în sânge și vor raporta datele zilnic.
În corespundere cu prevederile Protocolului clinic standardizat pentru medicii de familie „Infecția cu coronavirus tip nou”, saturația cu oxigen este unul din parametrii care necesită a fi monitorizați pentru determinarea la timp a semnelor de agravare, saturația cu oxigen ≤94%, fiind unul din criteriile de spitalizare.
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2021
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri noi și decese au fost înregistrate astăzi
Amintim că în prezent acasă cu forme ușoare se tratează 9 898 de persoane, iar 14 810 sunt sub supraveghere.
Fluxul de știri
0