Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Declarația finală a țărilor la summitul G20

G20 - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Țările G20 au semnat la finalul summit-ului de la Roma, Italia, o declarație - angajament comună
Țările G20 au chemat la eforturi comune pentru limitarea creșterii încălzirii globale la nivelul de 1,5° C, reiese din declarația finală a liderilor G20, citată de RIA Novosti.
„Rămânem angajați față de obiectivul Acordului de la Paris de a menține creșterea medie globală a temperaturii cu mult sub 2 °C și de a continua eforturile de a o limita la 1,5 °C peste nivelurile preindustriale”, se arată în declarație.
Națiunile G20 au recunoscut că impactul schimbărilor climatice la 1,5° C este mult mai mic decât la 2° C. Menținerea încălzirii la 1,5°C va necesita acțiuni și angajament efectiv din partea tuturor țărilor, potrivit comunicatului.
Acordul de la Paris privind clima, primul acord global privind clima semnat de peste 190 de țări în decembrie 2015, stabilește un plan global de acțiuni pentru a reduce încălzirea globală.
Acordul nu implică o eliminare completă a combustibililor fosili. Cu toate acestea, toate părțile trebuie să ia măsuri pentru a reduce emisiile, reînarmare tehnologică și a se adapta la schimbările climatice.
În plus, ponderea surselor de energie regenerabilă ar trebui să fie din ce în ce mai mare în aprovizionarea cu energie. Sub Donald Trump, Statele Unite s-au retras din acordul de la Paris, dar noul lider american Joe Biden a semnat un decret privind revenirea la acesta chiar în prima zi a președinției sale.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Rusia
Lavrov, despre planurile NATO de a crea baze în România, la Marea Neagră
Fluxul de știri
0