Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție, șoferi: Este obligatoriu de astăzi, 1 noiembrie

© Sputnik / Inspectoratul general al PoliţieiCirculaţie rutieră, poliţist, şofer
Circulaţie rutieră, poliţist, şofer - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Abonare
De astăzi, șoferii sunt obligați să se supună unor anumite reguli. Asta dacă nu își doresc să fie trași pe dreapta de inspectorii de patrulare.
CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Începând cu 1 noiembrie, toți șoferii din Republica Moldova vor trebui să includă farurile de fază scurtă la autovehicule și pe timp de zi. Regula va fi valabilă până la 31 martie 2022.
Potrivit prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere, „până la 31 martie inclusiv, conducătorii auto sunt obligați să circule cu faza scurtă a luminilor de întâlnire și pe timp de zi”.
Asta pentru a reduce riscul producerii unor accidente rutiere din cauza vremii instabile, însoțite de ploi, ceață și alte fenomene meteo care reduc semnificativ vizibilitatea în trafic.
În cazul în care șoferii nu vor respecta legea, inspectorii de patrulare îi vor trage pe dreapta și îi vor avertiza.
Norma care prevede circulația cu farurile aprinse între 1 noiembrie – 31 martie a fost aplicată pentru prima dată în 2009.

Când schimbăm cauciucurile de iarnă la mașină

Legislația în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de condițiile meteo nefavorabile. Conducătorii auto sunt obligați să-și echipeze autovehiculele în funcție de starea carosabilului.
Astfel, atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei este obligatoriu ca mașina să fie dotată cu cauciucuri de iarnă.
Șoferii ale căror autovehicule nu vor fi dotate cu astfel de pneuri se pot alege cu amenzi usturătoare.
Până în anul 2014, Regulamentul Circulației Rutiere îi obliga pe toți conducătorii auto să pună cauciucurile de iarnă la mașini începând cu 1 decembrie și să treacă la cele de vară pe 31 martie.
 Poliția de Frontieră, TIR, la punctul de trecere a hotarului    - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2021
Societate
Șoferii de camion cu permise moldovenești, acceptați pe șoselele irlandeze
Fluxul de știri
0