Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Summit G20: Putin cere soluționarea în comun a problemelor privind schimbările climatice

© AFP 2024 / Andreas SolaroОбщий вид на конференц-центр La Nuvola, где проходит саммит G20 в Риме, Италия
Общий вид на конференц-центр La Nuvola, где проходит саммит G20 в Риме, Италия - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2021
Abonare
Președintele Rusiei a declarat că în lupta împotriva schimbărilor climatice este necesar să se țină cont de dezvoltarea economiei.
CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik. Regulile de rezolvarea a problemelor ce țin de scimbările climaterice ar trebui să se bazeze pe modele comune de contabilitate și monitorizare a emisiilor de gaze cu efect de seră, a spus președintele rus, Vladimir Putin, în discursul său la summit-ul G20.
Putin a adăugat că combaterea problemelor ce se referă la schimbările climatice trebuie abordate complex, ținând cont de dezvoltarea economică și de bunăstarea oamenilor, transmite RIA Novosti.

„În momentul implementării inițiativelor în materie de climă și mediu, este important ca G20 să fie un lider în conturarea unor reguli comune, accentuate, corecte și, ceea ce este foarte important, transparente pentru rezolvarea problemelor climaterice. Aceste reguli ar trebui să se bazeze pe modele de contabilizare recunoscute reciproc și monitorizare a emisiilor și eliminărilor de gaze cu efect de seră”, a spus președintele rus în timpul discursului său.

Putin a adăugat că în lupta împotriva schimbărilor climatice este necesar să se țină cont de dezvoltarea economiei și de bunăstarea oamenilor.
„Și, cel mai important, ar trebui să abordăm problemele combaterii schimbărilor climatice într-o manieră complexă și urmând pașii care vizează asigurarea creșterii economice și, după cum au remarcat deja colegii, bunăstarea oamenilor”, a precizat liderul de la Kremlin.
Președintele rus Vladimir Putin participă la cea de-a doua întâlnire de lucru a summit-ului G20 organizată în format de videoconferință. Tema celei de-a doua sesiuni este „Schimbările climatice și de mediul”. În special, participanții abordează problemele dezvoltării durabile și tranziția către o economie cu emisii scăzute de carbon.
Встреча глав МИД РФ и Индии С. Лаврова и С. Джайшанкара - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2021
Politică
Lavrov s-a întâlnit cu directorul OMS la summitul G20: Despre ce au discutat
Fluxul de știri
0