Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov s-a întâlnit cu directorul OMS la summitul G20: Despre ce au discutat

© Photo : POOL / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД РФ и Индии С. Лаврова и С. Джайшанкара
Встреча глав МИД РФ и Индии С. Лаврова и С. Джайшанкара - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2021
Abonare
Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat pe canalul său de Twitter că s-a întâlnit cu ministrul rus de Externe.
CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a informat că s-a întâlnit cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, transmite RIA Novosti. În timpul conversației, cei doi oficiali au convenit asupra necesității de a consolida arhitectura globală a sănătății.
„Am avut o întrevedere cu Serghei Lavrov la summitul G20 de la Roma și am convenit că trebuie să consolidăm arhitectura globală a sănătății, inclusiv rolul cheie al OMS, pentru a preveni amenințările asupra sănătății. Am discutat și despre viitoarea sesiune specială a Adunării Mondiale a Sănătății cu privire la un pact internațional privind asigurarea pregătirii și răspunsului la pandemie”, scrie șeful OMS pe pagina sa de Twitter.
Sâmbătă, 30 octombrie, președintele rus Vladimir Putin, în timpul unui discurs la summitul G20, a cerut OMS să accelereze luarea deciziilor privind siguranța noilor vaccinuri și medicamente. Summitul G20 a început la Roma sâmbătă, 30 octombrie.
Fluxul de știri
0