Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Părinții au semnat o petiție online prin care cer anularea prelungirii vacanței de toamnă

© Inquam Photos / OCTAV GANEA scoala
 scoala  - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2021
Abonare
Peste 500 de părinți cer anularea ordinului de prelungire a vacanței de toamnă pentru școlari.
CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik. Mai mulți părinți au inițiat o petiție prin care cer autorităților să permită elevilor să meargă la școală. Aceștia critică decizia de prelungire a vacanței de toamnă cu încă o săptămână.
Asta după ce vacanța de toamnă a elevilor a fost prelungită până în data de 7 noiembrie din cauza situației epidemiologice grave.
Potrivit părinților, copiii claselor primare, mai ales cei din clasă 1, abia au început studiile și au nevoie de a învăța împreună cu profesorii.
"Programa de învățământ este complicată, material este foarte mult, iar copiii, fiind abia la început de drum, au nevoie de ore cu prezența fizică, cu învățătorul, pentru a însuși materia. Zilele de vacanță din săptămâna următoare urmează a fi recuperate, fie sâmbetele, fie prin majorarea numărului de ore pe zi, ce ar obosi foarte mult școlarii mici, iar procesul de educație online sau mixt nu asigură rezultatele scontate/planificate", se arată în petiția semnată de părinți.
Părinții mai susțin că sunt angajați în câmpul muncii, iar pe perioada vacanței prelungite nu au cu cine lăsă școlarii mici, iar lăsându-i fără supraveghere le pun viața și sănătatea în pericol.
Școală - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Educație
Oficial! Vacanța de toamnă a fost prelungită
"Părinții sunt nevoiți să asiste copilul în tot procesul educațional: să preia rolul pedagogului pentru a asigura însușirea materialului. Astfel, părinții sunt puși în situația de a alege între un loc de muncă stabil și asistarea copilului în procesul educațional", este stipulat în petiție.
Părinții mai spun că o săptămână de vacanță în plus nu va stopa pandemia și nu poate influența asupra numărului de îmbolnăviri, în contextul în care piețele, magazinele, cafenelele și mai ales transportul public sunt arhipline, iar școala nu este unicul loc aglomerat unde e posibilă infectarea.
Amintim că vacanța de toamnă a elevilor a început în acest an mai devreme. Anterior Ministerul Educației a anunțat că aceasta va avea o durată de 9 zile, va începe pe 23 octombrie și se va încheia pe 31 octombrie. În urma hotărârii CNSP din data de 28 octombrie, vacanța a fost prelungită până pe 7 noiembrie.
Fluxul de știri
0