Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Oficial! Vacanța de toamnă a fost prelungită

© Sputnik / Mihai CarausȘcoală
Școală - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Abonare
Ministerul Educației și Cercetării a ținut cont de recomandarea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și a prelungit vacanța de toamnă a elevilor.
CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Vacanța de toamnă a elevilor a fost prelungită cu o săptămână și va dura până în data de 7 noiembrie.
Ministerul a informat instituțiile de învățământ:
„Se prelungește perioada vacanței de toamnă cu 7 zile (1-7 noiembrie) pentru elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal publice și private, în unitățile administrativ-teritoriale (UAT) de nivel întâi, UAT de nivelul al doilea: municipiile Chișinău și Bălți și UAT ale unității teritoriale autonome Găgăuzia, în care este stabilit pragul de alertă roșu”, se menționează în ordinul Ministerului Educației.
Anterior cu o recomandare în acest sens a venit Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.
De altfel, vacanța de toamnă a elevilor a început în acest an mai devreme. Anterior Ministerul Educației a anunțat că aceasta va avea o durată de 9 zile, va începe pe 23 octombrie și se va încheia pe 31 octombrie. În urma hotărârii Comisiei, aceasta ar putea fi prelungită până pe 7 noiembrie.
Fluxul de știri
0