Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

S-a stins din viață legendarul crainic al URSS Igor Kirillov

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaИгорь Кириллов
Игорь Кириллов - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2021
Abonare
O legendă a televiziunii și radiodifuziunii rusești s-a stins din viață. Avea 89 de ani.
CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. Crainicul și prezentatorul rus de televiziune, Igor Kirilov, a murit. Numit și crainic de la Dumnezeu, Igor Kirillov, s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani, anunță presa din Federația Rusă.
Prezentator de televiziune și radio, crainic al Televiziunii Centrale din Rusia, actor, jurnalist, Igor Kirillov a devenit legendă. El a muncit în calitate de prezentator la televiziunea centrală între anii 1958 și 2004, devenind un adevărat simbol al epocii. Moartea a fost raportată de „Pervîi Kanal”.

„Astăzi Igor Kirillov a dispărut. Legendarul coleg, prieten, pentru mulți un adevărat profesor. Timp de mai bine de 20 de ani a condus emisiunea „Vremea”. Cel mai recunoscut prezentator, personificând epoca televiziunii sovietice. Cu o înfățișare inteligentă, un zâmbet modest și o voce de valoare care ne va lipsi. Igor Leonidovici avea 89 de an”, este precizat într-un mesaj pe site-ul televiziunii.

Igor Kirillov s-a născut la 14 septembrie 1931 la Moscova. În 1955 a absolvit școala Superioară de Teatru numită după „MS Schepkin”. Din 1957 a lucrat în televiziune. El a fost responsabil de departamentul crainicilor de la „Pervîi Kanal”. În aprilie 1961, Kirillov a fost cel care a anunțat despre zborul lui Gagarin în cosmos.
Церковная свеча - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2021
Societate
S-a stins din viață unul dintre cei mai faimoși crainici din Moldova
Fluxul de știri
0