Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă șapte autobuze noi au fost puse astăzi pe linie: Cum vor circula

© Sputnik / Miroslav RotariAutobuze noi
Autobuze noi - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2021
Abonare
Alte șapte autobuze noi ISUZU din cele 100 achiziționate de municipalitate vor merge pe străzile din Capitală.
CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. Șapte autobuze noi achiziționate recent de municipalitate au fost lansate astăzi pe rute. La evenimentul de lansare a participat și primarul Capitalei, Ion Ceban.
"Dintre acestea, 3 unități vor deservi locuitorii comunei Stăuceni pe ruta nr. 37 redeschisă la solicitările localnicilor. Alte 2 autobuze vor fi distribuite rutei nr. 23 „str. Ismail – bd. Mircea cel Bătrîn”. Câte un autobuz a fost repartizat și localităților Colonița (ruta nr. 24) și Cruzești (ruta nr. 38)", a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.
Potrivit primarului, anterior au fost puse în circulație 34 autobuze noi ISUZU, din lotul celor 100, achiziționate de municipalitate în acest an.
"În total, 41 autobuze noi ISUZU au fost recepționate de Parcul Urban de Autobuze și distribuite pe rutele din Capitală și suburbiile acesteia. Alte 8 unități sunt pe drum, iar restul autobuzelor urmează să ajungă la Chișinău până la sfârșitul anului, conform contractului de achiziționare", precizează Ceban.
Amintim că costul achiziției lotului de 100 de autobuze este de aproximativ 12,5 milioane de euro. Termenul de garanție pentru noile autobuze este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora.
Primăria municipiului Chișinău a achiziționat în acest an și 58 autobuze rulate de model MAN, VOLVO și VDL din Olanda, destinate rutelor din Capitală și din suburbiile acesteia.
Până în prezent au fost livrate 47 unități de transport care circula deja pe majoritatea rutelor. Ultimele 11 autobuze VDL vor fi recepționate până la sfârșitul anului.
Până la procurarea loturilor respective, Parcul Urban de Autobuze din Capitală avea în dotare 125 unități de transport, doar 53 dintre acestea fiind în stare satisfăcătoare, iar 15 scoase din folosință.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Coronavirus
Ceban amenință cu restricții mai dure în Capitală
Fluxul de știri
0