Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Franței a pledat în apărarea Rusiei în situația prețurilor la energie

© AP Photo / Sarah MeyssonnierEmmanuel Macron
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2021
Abonare
Emmanuel Macron a spus că nu vede nicio dovadă a manipulării rusești a prețurilor la energie.
Președintele francez Emmanuel Macron a spus că nu vede nicio dovadă că Rusia manipulează prețurile energiei.
„Nu am nicio dovadă de manipulare a prețurilor și nu dau vina pe nimeni”, a spus Macron într-un interviu pentru Financial Times.
Potrivit președintelui Franței, este puțin probabil că va fi posibilă reducerea costului resurselor energetice, țările trebuie să evite întreruperile aprovizionării și creșterea ulterioară a prețurilor.
Potrivit lui Macron, membrii G20 trebuie să coordoneze acțiunile producătorilor și consumatorilor de energie pentru a preveni întreruperile aprovizionării în timpul iernii.
Prețurile gazelor în UE au crescut brusc în ultimele luni. La începutul lunii august, prețul celor mai apropiate futures pe indicele olandez TTF era de aproximativ 515 dolari la mia de metri cubi, iar la începutul lunii octombrie a depășit pragul de 1900 de dolari, atingând un record istoric. Acum cotațiile dețin puțin peste 1000 de dolari la 1000 de metri cubi.
Gazoductul Iași-Ungheni - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2021
Moldova și Rusia
ULTIMA ORĂ! Contractul cu Gazprom va fi prelungit cu 5 ani: Cum se va forma prețul gazului
Alte surse de energie devin, de asemenea, mai scumpe. Toate acestea cresc costul energiei electrice pentru rezidenții UE.
În octombrie, Gazprom a raportat că în ianuarie - septembrie au crescut exporturile către ţările non - CSI, conform datelor preliminare, cu 15,3 la sută, la 145,8 miliarde de metri cubi. Acesta este al doilea cel mai mare indicator timp de nouă luni din întreaga istorie a livrărilor (în 2018 - 149,2 miliarde de metri cubi).
Miercurea trecută, președintele Vladimir Putin a dat indicații către Gazprom să înceapă lucrările la creșterea volumului de gaze în unitățile UGS ale companiei din Europa, Austria și Germania, după finalizarea injectării gazelor în depozitele subterane din Rusia.
Șeful Gazprom, Alexei Miller, la rândul său, a asigurat că Gazprom este pregătită să facă acest lucru. Umplerea instalațiilor UGS rusești va continua până pe 8 noiembrie. Anterior, Gazprom a subliniat în mod repetat insuficiența rezervelor de gaze din depozitele subterane europene în lumina iernii care se apropie, iar pe 17 septembrie, șeful companiei, Alexei Miller, a legat recordurile de preț cu acest factor.
În același timp, Gazprom subliniază că furnizează gaze către UE în deplină conformitate cu obligațiile contractuale și, de asemenea, se străduiește să satisfacă cererile de aprovizionare suplimentară datorită capacităților sale.
Fluxul de știri
0