Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine îl va înlocui pe Dodon în Parlament: Ce spune CEC

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Comisia Electorală Centrală va propune Curții Constituționale validarea unui mandat de deputat după plecarea lui Igor Dodon din funcția de deputat.
CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. Adrian Lebedinschi ar putea fi deputat în Parlamentul Republicii Moldova în locul lui Igor Dodon. Comisia Electorală Centrală a anunțat că va propune Curții Constituționale validarea mandatului de deputat candidatului supleant Adrian Lebedinschi de pe lista Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.
Se întâmplă după ce în data de 18 octombrie președintele Partidului Socialiștilor a anunțat că renunță la mandatul de deputat. Igor Dodon a menționat că a luat această decizie pentru că în calitate de lider de opoziție ar putea fi mai util în afara Parlamentului.
”Am luat decizia să mă dezic de mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Nu văd sensul să fiu în acest Parlament. Consider că pot fi mult mai eficient în alte funcții”, a declarat liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.
Așadar, mandatul de deputat al lui Igor Dodon ar putea trece la fostul deputat Adrian Lebedinschi, la fel membru al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. În cazul în care Lebedinschi va refuza să devină deputat, mandatul trece la numărul 34 de pe listă, adică la fostul deputat Alexandru Nesterovschi. Acesta din urmă candidează la funcția de primar al municipiului Bălți.
În cazul victoriei lui Nesterovschi la Bălți, următorul care ar putea primi mandatul de deputat este membrul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Adrian Albu, care a deținut funcția de secretar general al Parlamentului.
Amintim, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că renunță la mandatul de deputat. Pe 28 octombrie, Parlamentul a luat act de demisia lui Igor Dodon din funcția de deputat.
Primăria municipiului Bălți - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2021
Politică
Alegeri la Bălți: Câți candidați s-au înscris pentru fotoliul de primar
Fluxul de știri
0