Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum va coopera Moldova cu Marea Britanie în perioada post-Brexit - detalii

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaSteagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie
Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2021
Abonare
Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au un Acord de parteneriat. Ce presupune.
CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. Republica Moldova, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord vor colabora în baza unui Acord de parteneriat strategic, comerț și cooperare. Acordul a fost elaborat în contextul asigurării continuității relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în perioada post-Brexit.
Documentul, examinat și aprobat de deputați în prima lectură, stabilește cadrul juridic de cooperare în domenii de interes comun, precum dialogul politic și reforme, politică externă, securitate, justiție, cooperare comercial-economică, socială, științifică și culturală.
La fel, potrivit proiectului, se prevede crearea unei zone de liber schimb cuprinzător pentru liberalizarea accesului la piață, în condițiile ce reies din statutul de membru, al părților, la Organizația Mondială a Comerțului.
De asemenea, documentul propune instituirea unui comitet de cooperare strategică, format din reprezentanți ai Guvernului și funcționari de rang înalt, care va monitoriza punerea în aplicare a prevederilor acordului.
Republica Moldova a semnat, la data de 24 decembrie 2020, acordul de parteneriat strategic, comerț și cooperare cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, acesta urmând să fie ratificat de Parlament.
Поездка президента РФ В. Путина в Берлин для участия в Международной конференции по Ливии - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2020
Brexit aduce noi oportunități pentru UK pe piaţa rusească
Fluxul de știri
0