Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șefa campaniei de vaccinare face dezvăluiri despre imunizarea copiilor împotriva COVID-19

© REUTERS / AGUSTIN MARCARIANVaccinare copii
Vaccinare copii - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2021
Abonare
Ninel Revenco a vorbit la Radio Sputnik Moldova despre imunizarea copiilor împotriva COVID, în contextul în care Agenția Medicamentului a dat aviz pozitiv pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani cu serul Pfizer-BioNTech.
CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor mai mari de 12 ani nu este inclusă în programul național de imunizare și nu este obligatorie. Precizarea a fost făcută de coordonatoarea Programului Național de Imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19 Ninel Revenco în emisie la Radio Sputnik Moldova.
Precizarea vine în contextul în care, la începutul săptămânii, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a dat aviz pozitiv pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani din Republica Moldova cu serul Pfizer-BioNTech.

”Nu e niciun fel de experiment pe copii. Mai mult ca atât, noi vaccinăm copiii și îi protejăm ca să nu facă o variantă gravă. Din totalul pacienților de până la 18 ani, mai mult de jumătate sunt copii mai mari de 12 ani ”, a mai specificat Revenco.

Specialistul precizează că părinții nu ar trebui fie atât de reticenți și să își vaccineze copiii. Ninel Revenco invocat și exemplul unor părinți care deja și-au imunizat copiii în România. În statul vecin campania de vaccinarea a copiilor mai mari de 12 ani a început în luna iunie.

”Cunoaștem atitudinea părinților. Sunt părinți care doresc să își imunizeze și să își protejeze copiii. Și mulți din ei au mers în România și i-au vaccinat”, a mai spus șefa campaniei de imunizare.

Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Coronavirus
De când începe vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 și administrarea dozei a treia
Ieri, în cadrul unei conferințe, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că vaccinare copiilor de peste 12 ani va începe în scurt timp și în țara noastră. Serul se va administra doar la solicitarea părinților la orice centru de vaccinare.
În ultima perioadă, tot mai mulți copii din țara noastră sunt testați pozitiv cu noul tip de coronavirus. În total, în Moldova au fost înregistrate circa 21 000 de cazuri confirmate în rândul copiilor. Cei mai afectați sunt cei cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.
Fluxul de știri
0