Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ginzburg: Revaccinarea cu vaccin nazal ar putea proteja 100% împotriva COVID

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccinare anti-COVID în România – doza 3
Vaccinare anti-COVID în România – doza 3 - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Abonare
Vaccinul nazal este eficient numai după imunizarea cu schema completă de vaccin împotriva COVID-19.
CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Revaccinarea cu vaccin sub formă de spray nazal după ”Sputnik V”, cel mai probabil, va oferi protecție chiar și împotriva infectării cu COVID-19. Acest lucru însă nu a fost încă analizat în cadrul unor studii clinice, a declarat pentru RIA Novosti directorul Centrului Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamalei, Alexander Ginzburg.

„„Presupunem, deși acest lucru va trebui încă examinat în cadrul studiilor clinice, că o astfel de imunitate va fi sterilă, adică persoana vaccinată va avea nu doar imunitate umorală, ci și mucozală la nivelul porții de intrare”, a spus Gunzburg.”, a spus Ginzburg.

Vaccinarea cu un preparat sub formă de spray nazal formează o „barieră independentă” în calea pătrunderii virusului în corpul uman la nivelul imunității locale în zona „porții de intrare” virusului.
La mijlocul lunii octombrie, Ministerul Sănătății din Rusia a autorizat testele clinice ale vaccinului nazal împotriva coronavirusului (SPRAY 08-Gam-COVID-Vac-2021), dezvoltat de Centrul Gamalei.
Conform documentului publicat pe registrul de stat al medicamentelor, sprayul nazal urmează să fie aplicat în două doze într-o clinică din Sankt Petersburg. Deocamdată nu a fost publicat calendarul planificat al testelor clinice.
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Societate
Decizie de ultimă oră a Comisiei Sănătate Publică privind vaccinarea angajaților
Autoritățile ruse au declarat în iunie că a fost testat un vaccin cu spray nazal adecvat pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, iar lansarea noului produs era planificată pentru luna septembrie.
În august 2020, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamalei. Acesta a fost numit „Sputnik V”.
Fluxul de știri
0