Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expert: De ce crește prețul la produsele de panificație

© Sputnik / Miroslav RotariPâine
Pâine - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2021
Abonare
Viorel Gherciu a explicat de ce recolta bogată de cereale din Moldova a dus la o creștere a prețurilor la pâine și la produsele de panificație.
CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, în cadrul unei emisiuni de la un post TV din țară, a declarat că nu exclude că prețurile la produsele de panificație vor crește în continuare. Potrivit acestuia, totul va depinde de tariful pentru resursele care sunt utilizate în producție.
Recent, în mai multe magazine din țară prețurile pentru o serie de produse de panificație a crescut cu până la 50 de bani.
Majorarea prețului la cereale și pâine nu a fost cauzată de roada bogată din acest an, ci de tarifele mari la energie electrică și combustibili, care au crescut în întreaga lume. Potrivit expertului economic Anatolii Ignat, prețul resurselor energetice în țara noastră depinde de valoarea acestora pe piețele vecine și bursele internaționale. Precizările au fost făcute de expert în studioul Sputnik Moldova.

„Sunt motive obiective, iar dacă ne îndepărtăm de realitățile socialismului, unde pâinea costa 16 copeici, cred că astăzi acesta este costul real al pâinii”, a declarat expertul.

Ignat este convins că prețul actual la pâine este unul foarte aproape de cel real. Asta dacă am face abstracție de la ideile socialiste, care au fost sprijine mai mulți ani de diferite guvernări.
"Stagnarea prețurilor la produsele importante din punct de vedere social este asemenea unui ghem de ață încâlcit, care va fi foarte greu de descurcat. Astăzi, prețul la pâine se stabilizează, iar acest lucru este foarte bun", a zis economistul.
Газовая плита  - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2021
Economie
Ne așteaptă noi scumpiri: Când ar urma să crească prețul la gazele naturale
Fluxul de știri
0